Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Преминаването ми от KTM LC4 620 SC SM 01` към KTM 660 SMC 03`

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Преминаването ми от KTM LC4 620 SC SM 01` към KTM 660 SMC 03`

...въпрос на вкус Аз ако се зачуквах по деретата като въпросното момче ще избера друг мотор,ако карах нон-стоп на картинг писта-може би друг,но аз карам по проходи и селски пътища най-вече и затова гледам мотора да се намира в една златна среда откъм разходи,поддръжка,вървене,издръжливост....

Потретвам-аз не казвам,че мотора ми е по-хубав от 300-то (даже напротив) аз просто доказах нещо,което казах на момчето още след като слязох от мотора му-мотора ти е много хубав и силен....но на 400/1000 метра-ПАДАШ !

Коментар

Клип от финала все още няма,защото се оказа че е 279МБ и по фейса наистина става ужасно бавно колкото и да ни е добър нета.Като се видя с момчето ще му взема за малко картата с памет и ще го кача на компа и така.....

Тази седмица въпреки не особено доброто време пак малко пораздвижих маслото на мотора....

Коментар

Готина тема и готина моторетка. Иначе по повод на драга, те тези мотори са възможо най-неподходящи за тази работа Разликата в конските сили, които колелото предава на асфалта с шосейни гуми и офроуд гуми може да е над 10 к.с. така че ще трябва да "преобуете" EXC-то, та да си покаже таланта
        before: Kawasaki ZX10R 2009
        after: KTM 690 SMC R 2015

Коментар

Малко да раздвижа темата.
          След Нова Година закарах мотора на на майстор,за да се поогледа и постегне за предстоящия сезон.Мотора бе направено следното:

-Реглаж на клапани
          -Нова манивела (лятото и направих една заварка да изкара до зимата и вече дойде времето за нова)
          -Нови маслени маркучи между двата филтъра,защото бяха много износени и можеше да направят проблем някога
          -Нов антифриз
          -Нова течност на съединителя
          -Нова шпилка на цилиндъра,че беше превъртяла и гайката често се разхлабваше
          -Нова гарнитура

Скоро трябва да имам нови краш тапи ( шпилка 12мм и полиамид 50мм)-всичко е купено само трябва да дам на стругар да ги отреже и готово.
          Кушил съм и нови задни степенки,но трябва да си поиграя малко с флекса затова и те остават за някой слънчев ден когато нямам какво да правя.

Тук искам да спомена за пореден път разочарованието си от магазин МЛ-РЕЙСИНГ ! След като преди година и половина при купуването на комплект гарнитури УЖ за 660 смц 2003 половината от гарнитурите не бяха за модела,а една част от другите гарнитури,които станаха протекаха 1000км след слагането (купих си оригинални за модела от КТМ Пазарджик и ядовете свършиха) сега ми пробутаха и дефектна ИРИДИЕВА СВЕЩ.След като всичко по мотора беше наред майстора ми звънна и ми каза да идвам да си взимам мотора-аз отивам,паля всичко иделано.Тогава сложихме иридиевата свещ и хубаво,че първо отидох до автомивката а не тръгнах към село,че щях да си остана на пътя.Още със слагането на свеща мотора започна да гасне на свободна.Поработи,поработи и изгасне.Запалва от раз и пак така.Върнах си старата свещ за 8лв и положението отново се нормализира. (ПС-Свеща е абсолютно точно за модела ! )Казвам всичко това колеги да имате едно на ум при купуването на чаркалъци от този сайт,че досега 50 % от всичко купено от сайта има дефект.

Както и да е мотора вчера вече беше в гаража ми и даже въпреки,че днес трябваше сутринта да се връщам към Пловдив станах по-рано и от 7.00 до 9 му направих около 70км и чак тогава си тръгнах.Имам само 1 снимка,че от месец не го бях карал и не исках да прекъсвам карането за снимки:

Безавариен и успешен сезон на всички и да смените маслата 3-4 пъти тази година

Коментар

Къде ще сложиш краш тапите?

Коментар

На гумите.Сега имам само на предната гума тапи,че когато сменях задната гума не бях стегнал хубаво тапите и на някой завой е паднала шпилката :Д Просто сега шпилката е 4мм,което практиката показа,че е крайно недостатъчно и затова ще мина на шпилка 12мм.

Коментар

Първоначално публикуван от Valentin Krasimirov Преглед на мнение
                На гумите.Сега имам само на предната гума тапи,че когато сменях задната гума не бях стегнал хубаво тапите и на някой завой е паднала шпилката :Д Просто сега шпилката е 4мм,което практиката показа,че е крайно недостатъчно и затова ще мина на шпилка 12мм.
                Ахааа, слайдери на осите ще слагаш (axle sliders). Аз реших, че тапи, като краш тапи (има такива на R&G за нашите мотори) и се учудих, защото няма много смисъл за супермото.

Коментар

Тази седмица нещо ми прищрака и реших ( тъй като беше слънчево и всичко беше изсъхнало напълно )цял ден да се разкарвам по макадам....така или иначе скоро задната гума ще се сменя и не я жаля вече....

Коментар

Красота! И на мен ми се е прикарал такъв лек офроуд, но няма да е скоро, предвид времето!

Коментар

• Re: Преминаването ми от KTM LC4 620 SC SM 01` към KTM 660 SMC 03`

А така...лека полека ще хванете гората

Коментар

• От: Преминаването ми от KTM LC4 620 SC SM 01` към KTM 660 SMC 03`

Натам отиват нещата, но не още Ако догодина ми изпаднат някакви пари ей така от никъде и свободно време да има, бих инвестирал в едно 500EXC

Коментар

• От: Re: Преминаването ми от KTM LC4 620 SC SM 01` към KTM 660 SMC 03`

Първоначално публикуван от chemomche Преглед на мнение
                          А така...лека полека ще хванете гората
                          ААаа аз от там се връщам.........даже 200-300км и ЛЦ4-ката я карах с таралежки,но засега ХардОфроуда не ме влече нещо....просто понякога когато е сухо времето и ми е писнало от еднаквите междуселски завойчета хващам по макадама малко да подрифтя около язовира и обратно в нас......

М/у другото преди около 4 години когато прохождах в моторджийството започнах с въпросната оранжева априлия от горните снимки.Тогава нямах много приятели с мотори и сам си карах из горите,бутах се по екстриймите сам (екстрийми за 125-цата де ;Д ) сам си бутах мотора като умреше в гората и така постепенно започнах да искам шосеен мотор и се запалих по СуперМотото и така до ден днешен.Сега 99% от хората които познавам карат само ХардЕндуро.Ако се бях запознал по рано с тях едва ли сега щях да карам супермото,но щом дори и сега с приятели с ендуро мотори не ме влече кой знае колко ендурото мисля,че е ясно,че супермотото ме е обвзело изцяло :Д

che изцяло ли мина към Балкана ?
                          Последно редактирано от Valentin Krasimirov; 06-03-15, 18:40.

Коментар

• Re: Преминаването ми от KTM LC4 620 SC SM 01` към KTM 660 SMC 03`

Първоначално публикуван от Valentin Krasimirov Преглед на мнение
                            ми е писнало от еднаквите междуселски завойчета .....
                            Точно...мотото колкото и да е яко по завоите, пак опира до асфалт, а пътищата рано или късно омръзват. Пък другото...там граници няма - колкото повече можеш да караш, толкова повече има за каране.
                            Аз на 95% съм загърбил мотото, за цялото лято мотора само една седмица беше със СМ каплите и то защото исках да пробвам спирачките които си купи брат ми( Beringer - срамота беше да не видя как спират). Но и през тази седмица като карах погледа ми беше извън пътя, та доста често се замислям дали да не продам СМ чарковете и да инвестирам в окачване и един Rekluse.

Коментар

SM и офф си вървят чудно ръка за ръка. Просто трябва да имаш 2 мотора, достатъчно финанси и свободно време )

Коментар

Изречението за ендурото "Колкото повече караш-толкова повече имаш да караш" много ме изкефи,много точно казано.
                                Но и както казва Mean трябват си 2 мотора (поне при мен),което значи много повече разходи....а и не на последно време за да ги караш все пак :д Ами сега ако успеем да измислим работа,която да е много доходоносна (за да имаме пари за поддръжка) ,но и да е с малко работно време ( за да има време за моторите) не можете да си представите колко ще ми улесните живота :Д

Ендуро ми се прикарва като видя снимките в фб на приятелите или като е мокро/кално/снежно ( от края на Септември-до края на Март).......сега обаче когато времето ще става все по и по хубаво не си заменям мотото за нищо.Просто лятото не намирам нищо по-хубаво от това да изцедиш за 10-15км супермото по някакви супер завъртяни пътища,където не слагаш повече от 3-та скорост......ама като дойде есента искам една цвайка да я заровя в гората :Д

П.С.Като заговорих за оффроуд,цвайки и т.н. момчето където го бих на 400м с 300 2Т се класира на 7-мо място в крайното класиране на оффроуд-Кърджали.На няколко етапа даже завършва 4-ти.Браво Генчо !Само така ! Снимката е от ФБ-автор:Жоро Хаджиев.Ако има проблем ще махна снимката.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 190,092 в 13:50 на Вчера.

Зареждам...
                                X